Voorbeschouwing Steenwijkerwold – Ruinen

6 april 2018 Anne Plat

Zondag staat er opnieuw een ontmoeting op het programma tussen twee ploegen die in het verleden behoorlijk aan elkaar waren gewaagd. Ruinen doet het behoorlijk goed dit seizoen. De blauw-witten hebben, evenals Steenwijkerwold, 24 punten verzameld. De thuisclub van vanmiddag deed daar echter wel vier wedstrijden meer over, dus het verschil in verliespunten is aanzienlijk.

In de laatste twee wedstrijden speelden de Drenten met 2-2 gelijk tegen Old Forward, waarna vorige week thuis met 1-0 van kampioenskandidaat Oldeholtpade werd gewonnen. Steenwijkerwold leek bij Old Forward bezig met een stijgende lijn en liet heel aardig voetbal zien, maar stokte ook al op 2-2. Vorige week werd die stijgende lijn wel doorgetrokken, want Balkbrug werd verdiend met 4-1 geklopt. Jammer genoeg was er wel enig blessureleed te betreuren, en we moeten maar afwachten in hoeverre dit van invloed is op het gebeuren van zondag. Gelukkig zijn de weersverwachtingen prima.

Ruinen kan nog tweede worden en proberen via die plaats de promotieronde te behalen (de eerste plaats en kampioen worden is alleen nog in theorie mogelijk). Het behalen van die tweede plaats is voor Steenwijkerwold ook in theorie mogelijk, maar de derde periode is net begonnen en biedt meer perspectief……..