Voorbeschouwing Steenwijkerwold 1 – Pesse 1

17 mei 2018 Anne Plat

Vanavond vindt in de vierde klasse E. de laatste inhaalronde plaats.

Na vanavond hebben alle elftallen evenveel wedstrijden gespeeld. Op sportpark Steenwijkerwold mogen de lokale favorieten de destijds afgelaste wedstrijd tegen Pesse inhalen. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel, behalve natuurlijk de sportieve eer.

Ook zal de uitslag van deze ontmoeting behoorlijk bepalend zijn voor de positie op de ranglijst voor wat betreft een eindklassering in het linker dan wel rechter rijtje. Beide ploegen lijken (weer) redelijk op dreef. Pesse maakte vorige week wel erg korte metten met De Blesse (8-2), terwijl Steenwijkerwold kampioenskandidaat Oldeholtpade onttroonde.

Een zwaar bestrafte onbedoelde handsbal bij de bezoekers werd bestraft met een strafschop èn rood, waarna de rood-zwarten de 1-2 voorsprong tot 2-2 zagen slinken. Gesterkt door het onsympathieke gedrag van een klein deel van spelers en publiek was Steenwijkerwold tot ongekende daden in staat en trokken de remise over de streep. We hopen dat er nog een beetje energie over is om ook Pesse goed partij te kunnen bieden.