Uitzege op VHK houdt A1 in titelrace

Uitzege op VHK houdt A1 in titelrace
11 april 2018 Wessel Bijl

SV Steenwijkerwold A1 blijft meedoen om de bovenste plaatsen in hun competitie door de 0-3 uitzege in Sint Jansklooster op VHK. Na een 0-0 ruststand leidde een goede tweede helft tot een uiteindelijk grote zege.

Deze doordeweekse wedstrijd werd om 19:45 van start geblazen door KNVB-scheidsrechter Geven. Met een nog ongeslagen status hoopte Steenwijkerwold drie punten mee naar huis te kunnen nemen. De eerste helft verliep heel rommelig en leverde nauwelijks echte kansen op. Dit was te danken aan een zeer slecht veld en aan het feit dat beide ploegen weinig rust aan de bal hadden. In het eerste half uur was VHK de ploeg die het  meeste gevaar wist te stichten, maar verder dan een paar te harde steekpasses kwam de ploeg van trainer Renko Driesen niet. Na deze dertig minuten werd Steenwijkerwold wat gevaarlijker. Uit een voorzet van Brian Los kreeg Jorik Ouwekerk op de vijf meter de kans om in te schieten. De middenvelder schrok hier echter zo van dat de bal via zijn scheenbeen over de achterlijn rolde. Ook Tim ter Schure mocht nog een keer inschieten, maar ook zijn poging leverde geen goal op.

In de rust werden Mark Vromans en Jasper Munsterman binnen de lijnen gebracht door coach Remko ter Horst, want met een gelijkspel nam hij natuurlijk geen genoegen. Dit zorgde er ook voor dat Joep Kranendonk al snel het veld mocht betreden als derde invaller. Binnen tien minuten na rust scoorde Steenwijkerwold dan ook. Een verdediger van VHK dribbelde van achteruit op en verloor, tot ergernis van zijn eigen trainer, de bal. Deze kwam bij rechtermiddenvelder Mark Vromans terecht en hij leverde een perfecte assist af bij Tim ter Schure. De koelbloedige spits schoot de bal hoog over de keeper heen en in de rechter bovenhoek. Niet lang daarna maakte de hierna werd het 0-2. Uit een hoekschop kwam de bal opnieuw bij Ter Schure terecht, die dacht niet na volleyde de bal hard tegen de touwen. VHK was gebroken en kon niet meer tot het spel uit de eerste helft komen. Steenwijkerwold daarin tegen speelde een steeds beter positie spel en liet VHK een hoop loopwerk verrichten om de bal te veroveren. Een kwartier voor tijd stoomde Jasper Munsterman op over de linkerkant en was de gehele verdediging van de tegenpartij te snel af waardoor hij één op één kwam met de doelman. Munsterman bleef rustig en schoof de bal tussen de benen van de sluitpost door.

Na deze 0-3 overwinning is de plaatselijke A1 nog ongeslagen in dit kalenderjaar en lijken ze mee te gaan doen om de titel. Aankomende zaterdag neemt het elftal het om 14:00 uur op tegen Dwingeloo op sportpark Steenwijkerwold.

Opstelling: Stijn Blum (K), Rik Buiter, Ian Los, Sander Wijdenes (C), Niels Vlierman, Justin Spitzen, Jorik Ouwekerk, Brian Los, Jorni Wesselink, Niels Verouden, Tim ter Schure

wissels: Mark Vromans, Jasper Munsterman, Joep Kranendonk

staf: Remko ter Horst, Christian de Lange, Bas Helweg