Steenwijkerwold weer terug op aarde: 4-0 verlies bij De Blesse.

4 november 2018 Bert Winters

Het streektreffen tussen thuisclub De Blesse en Steenwijkerwold heeft nauwelijks een moment van spanning gekend. Vanaf het begin lieten de gastheren duidelijk zien wat de plannen waren: het moest nu maar eens gebeuren. Te beginnen deze middag. Vanaf het begin werden de gasten met een voorbeeldige portie energie tegemoet getreden, en die hadden daar geen pasklaar antwoord op. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk nog 4-0.

“Hier valt niets op af te dingen”, gaf steenwijkerwoldtrainer Jan Sietse Heida ruiterlijk toe. “Terwijl we wat arrogant aan de wedstrijd begonnen zat De Blesse er gelijk bovenop. Onderschatting was het zeker niet. Als De Blesse dit elke week weet op te brengen doen ze mee om de titel.”

De thuisclub nam direct na de aftrap het heft in handen en stond dat ook niet meer af. Na drie minuten was het ook al raak. Aziz Mustedanagic snelde er op links vlot langs. Ramon Kemerink genoot teveel vrijheid en met een lage schuiver werd doelman Gerwin Bosscha verslagen: 1-0. Tien minuten later was Mitchell Mosterman Frank Hankel te snel af, en voor de eerste keer waren de bezoekers gevaarlijk. Mosterman kon kiezen tussen een doelpoging in de (moeilijke) korte hoek en een voorzet. Er werd gekozen voor de tweede optie, maar de strakke voorzet werd prima door Joran de Groot gestopt. Op slag van rust rondde Johnny Sloot de prima voorbereiding van Mustedanagic simpel af: 0-2.

Na de pauze slaagde Steenwijkerwold er geen moment in om de wedstrijd te kantelen. De Blesse won bijna alle duels, bijna alle tweede en derde ballen waren voor de rood-witten en vrijstaande mensen waren nauwelijks te vinden. De derde treffer viel al vlot. Mustedanagic strafte enkele missers in de gastdefensie van dichtbij af: 3-0. Een strafschop (Ramon Kemerink werd door Erwin Kok geraakt) betekende een 4-0 eindstand. Kemerink zelf mikte vanaf elf meter raak.

“Hier waren we echt aan toe”, verzuchtte bestuurslid Jan Mars van De Blesse na afloop. “Na de magere resultaten van de laatste weken begon het hier en daar wat onrustig te worden. Hier heb ik geen moment op durven hopen, maar dit resultaat staat.”

Trainer Minne de Boer van de thuisclub: “Dit moest er wel een keer van komen. We hebben een goeie vriendengroep. Vanmiddag hebben ze gedaan wat ze moesten doen.”

Arbiter Willem Jan Kimp uit Harlingen was mild ten opzichte van Niels Bramsen, die de noodrem bij de ontsnappende Yannick Kemerink nogal fors hanteerde. “Ik vond dat beide partijen in deze derby veel respect voor elkaar hadden. Daarom heb ik het bij geel gelaten”.

Opstelling Steenwijkerwold Gerwin Bosscha, Maarten Blaauw, Peter Dekker, Niels Bramsen, Brian Los (46e Gerjan van der Hoogen), Wilko Vroege, Bram Gorter (46e Erwin Kok), Mitchell Mosterman, Wilco Stevens, Leon Kerstma (63e Joep Kranendonk), Brent Smit.