Steenwijkerwold steunt actie voor pleegzorg

4 november 2018 sv Steenwijkerwold

Deze week is de week van de pleegzorg gaande (29-10 t/m 4-11). sv Steenwijkerwold is benaderd door de Trias Groep om mee te werken en pleegzorg onder de aandacht te brengen. Ook bij onze club spelen en speelden kinderen die in een pleegzorg gezin opgenomen zijn. Vanuit de beleidsdoelstelling om maatschappelijke betrokken te zijn heeft de club besloten een aantal spandoeken op te hangen om deze actie kracht bij te zetten. Ook u kunt mogelijk uw steentje bijdragen.

De spandoeken hangen aan de ballenvanger bij Veld 1.

Gewone mensen gezocht voor een bijzonder kind!
Ieder kind heeft het recht om in een liefdevol gezin op te groeien. Lukt dit (tijdelijk) niet in het eigen gezin dan biedt een gezinsvervangende situatie zoals pleegzorg een goed alternatief. De vraag naar pleeggezinnen groeit. Ook in de gemeente Steenwijkerland. Regelmatig houdt Trias een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg. Kijk op www.trias-groep.nl/pleegzorg/informatieavonden voor de actuele data en locaties.

Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. Pleegzorgbegeleider Eric legt uit: “We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Hopelijk kan Steenwijkerwold op deze wijze bijdragen aan een toename van het aantal pleeggezinnen en plekken voor de kinderen die het nodig hebben.