Steenwijkerwold onderuit tegen Oranje Zwart: 0-2.

22 april 2018 Bert Winters

Een slordig spelend Steenwijkerwold leed op eigen veld een verdiende nederlaag tegen een hard werkend en beter spelend Oranje Zwart. Bij de rust stond het al 0-1 en bij het laatste fluitsignaal van arbiter Oord uit Heerenveen vertoonde scorebord een 0-2 eindstand.

Trainer Patrick Visser van de gasten was bijzonder in zijn nopjes. “We konden de punten goed gebruiken en ik ben vooral heel blij dat we deze keer het niveau van de eerste helft na de pauze konden voortzetten. Meestal zakken we dan terug en daardoor verloren we onnodig wedstrijden. Deze keer ging het goed. Ook mooi dat onze spits, die al een tijdje droog staat, weer eens scoorde.”

De oranjegezindheid bij de thuisclub was opvallend. Te vaak werd de bal onnodig ingeleverd bij de bezoekers, die mede daardoor een licht overwicht hadden en ook enkele kansjes kregen. Een vrije schop van Jeroen Kleene passeerde de kruising op grote afstand en Rick Zantinge kopte uit een hoekschop van dezelfde Kleene ruim naast het doel. Aan de andere kant trok Wilko Vroege de bal mooi strak voor het doel, maar Henk Kleene kon wegkoppen. De 0-1 kwam toch enigszins onverwacht. Een vrije schop van Kleene leek een gemakkelijke prooi voor doelman Bosscha, maar door een hobbeltje in het veld kreeg de bal een vreemde stuit, waardoor het leer weer van diens borst terugkaatste. Levi van Dalen was attent: 0-1.

“Jammer dat onze keeper dit overkomt”, vond trainer Gerrie Schouwenaar. “Die jongen staat al tijden fantastisch te keepen, en nu overkomt hem dit. Het zag er knullig uit, maar zo’n kluit in het veld verast je. Ik weet best dat beide ploegen op het zelfde veld spelen, maar in dit geval is dat wel in ons nadeel.” En enigszins chargerend: “Vanaf de kant ziet het er prachtig uit, maar als je er overheen loopt moet je goed op je enkels letten. Als je er schapen op zou loslaten mag je ze vooraf wel preventief intapen”.

Na de pauze toonde Steenwijkerwold na het verschuiven van enkele pionnen tekenen van enig herstel, maar verviel toch weer in de oude fout. Uit een hoekschop van Vroege kreeg Niels Bramsen een schietkans, maar de hoek was te moeilijk. Aan de andere kant kopte Niels Zwiers uit een voorzet van Rick Zantinge naast. Halverwege de tweede helft pakte Remko Hartkamp Tim Vredenburg te stevig aan en de bal kwam op de stip. De inzet van Jeroen Kleene werd gestopt door Bosscha. Bramsen moest enkele keren tegenover Vredenburg aan de noodrem, maar kwam er met een gele kaart genadig vanaf. Even later werd de wedstrijd toch beslist.  Kor Westerveen speelde te zacht terug, waarna Van Dalen keurig afstrafte: 0-2. Hartkamp was na zijn tweede geel inmiddels gaan douchen.

Schouwenaar verschool zich niet achter de overvolle ziekenboeg, maar had wel zijn kanttekeningen. “Er ging bij ons van alles mis. Onze aanvoerder (Vroege) meent wel eens zijn medespelers op hun fouten te moeten wijzen, maar hij stapelde zelf ook fout op fout. Ook werden de afspraken die we vooraf hadden gemaakt niet nagekomen. Ik weet best dat ik verantwoordelijk ben, maar soms kun je er vanaf de kant ook weinig meer aan doen.”

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Remko Hartkamp, Niels Bramsen, Wilko Vroege, Maarten Blaauw, Raymon Westerbeek, Brent Smit, Peter Dekker, Kor Westerveen (81e Erik Groen), Joost Dolstra, Erik Mosterman (62e Christian de Lange).