Steenwijkerwold niet tevreden met 2-2 bij concurrent Wacker

2 december 2018 Bert Winters

Koploper Steenwijkerwold ging tegen concurrent Wacker in De Wijk prima van start. Waar op een voorsprong voor de gasten werd gerekend viel de eerste treffer aan de andere kant. Met twee doelpunten vlak voor en na de pauze kwamen de gasten goed terug, maar een kwartier voor het eindsignaal van arbiter Bijkerk uit Steenwijk werd de eindstand toch nog op 2-2 bepaald. De thuisclub was daarmee duidelijk het meest tevreden.

“Nee, ik ben niet echt tevreden”, vertelde trainer Jan Sietse Heida na afloop. “Een puntje in een uitwedstrijd bij een concurrent is altijd leuk, maar ik vind dat we de wedstrijd hadden moeten winnen. In het eerste half uur hadden we een beslissende voorsprong moeten nemen, en dat hebben we nagelaten. Dat eerste doelpunt van Wacker kwam gewoon uit de lucht vallen, maar we hebben ons goed hersteld. Waar ik wel blij mee ben is de manier waarop we hebben gevoetbald. Dat was ècht goed. Dat moeten we dan maar vasthouden, en dan ook de doelpunten maken die bij een overwicht horen”.

Zijn collega Theo van ’t Zand kon voor een groot deel in het oordeel van Heida meegaan. “Steenwijkerwold stak een hele boel energie in hun strijdwijze. Daar hadden wij het moeilijk mee, maar Steenwijkerwold scoorde eerst niet. We kregen een mooie opsteker toen een van onze eerste kansen ook gelijk een treffer opleverde, die we overigens niet konden vasthouden. Ik vind een gelijkspelletje, ook gezien het gelijkopgaande karakter van de tweede helft, overigens wel verdiend.”

De gasten gingen dus prima van start. Met een steeds beter draaiende Wilko Vroege op het middenveld hadden de rood-zwarte aanvallers steeds een goed uitgangspunt, en omdat ook de verdedigers meer deden dan alleen verdedigen was de oorzaak van het overwicht in de eerste helft wel verklaard. De beste kans was voor Mitchell Mosterman, die een steekpass van Leon Kerstma goed aannam, maar het schot ging rakelings voorlangs. Wilco Stevens en Joost Dolstra hadden na uitstekende voorbereiding van Kerstma net iets teveel tijd nodig om het doelman Daan Dekker lastig te maken, zodat Niels Kloeze en Koen Dekker nog konden opruimen. Dezelfde Dekker mocht niet mopperen dat diens charge op de uitbrekende Mosterman door arbiter Bijkerk slechts met geel werd bestraft. Aan de andere kant leidde een uitglijder van Niels Bramsen tot een kans voor Koen van Luin, maar ook zijn schot ging voorlangs, terwijl er niemand voor het doel stond. Halverwege de eerste helft werd het onverwacht 1-0. Koen van Luin pompte de bal voor het doel, waar Brian Los nog wel kon wegkoppen. Mark Kramer pikte de bal echter op en strandde eerst nog op Bosscha, maar in de herkansing was het wel raak. Steenwijkerwold handhaafde het overwicht, maar slaagde er lange tijd niet in om de juiste richting te vinden. Aan de andere kant leek een boogbal van Joost van der Weide gevaarlijker dan het was. Op slag van rust kwam de dikverdiende gelijkmaker. Gerjan van der Hoogen greep goed in, speelde Kerstma vrij en na een diagonale pass stond Dolstra zomaar oog in oog met doelman Dekker. Die was kansloos: 1-1, en dat was tevens de ruststand.

Na de thee waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De eerste kans was weer voor de bezoekers, maar het passje van Stevens naar Dolstra werd net op tijd door Koen Dekker onderschept. Aan de andere kant brak Mark Kramer gevaarlijk uit, maar deze keer was het Van der Hoogen die het balletje naar de vrijstaande Joost van der Weide onderschepte. Halverwege de tweede helft namen de bezoekers toch weer een voorspong. Via Vroege en Mosterman wipte Dolstra de bal over de uitlopende doelman Dekker: 1-2. Door zwak ingrijpen van Maurice Bouderij was Dolstra zelfs dicht bij zijn derde treffer, maar deze keer ging de bal rakelings naast. Een klein kwartiertje voor afloop kwam de gelijkmaker toch nog tot stand. Een hoekschop van Nick van er Weide leverde teveel problemen op. Bosscha kon in eerste instantie nog redden, maar uiteindelijk bleek het schot van Mark Kramer door een woud van benen, waarbij de bal ook nog eens een flipperkastbehandeling kreeg (Van der Hoogen: volgens mij veranderde dat schot wel drie keer van richting) goed voor de 2-2 eindstand.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Brian Los, Peter Dekker, Niels Bramsen, Gerjan van der Hoogen (85e Ian Los), Wilko Vroege, Erwin Kok, Joost Dolstra (70e Brent Smit), Wilco Stevens, Leon Kerstma, Mitchell Mosterman.