Steenwijkerwold in de beker te sterk voor Wapserveen: 6-0.

17 september 2018 Bert Winters

Het bereiken van de volgende ronde in de bekerronde was vooraf voor beide ploegen al zo goed als uitgesloten. Om dat te bereiken zou Ruinerwold moeten verliezen van Giethoorn, en er waren weinig gokkers die hun geld op die verrassende ontwikkeling wilden zetten. Steenwijkerwold zette Wapserveen weliswaar met 6-0 aan de kant, maar omdat Ruinerwold met 11-0 won van het toeristendorp gaat deze ploeg dus verder.

“Een echte oefenwedstrijd wil ik dit niet noemen”, vond trainer Jan Sietse Heida na afloop. “Daarvoor was het verschil te groot, maar ik denk dat ik nu wel genoeg weet om te bepalen hoe ik de competitie wil beginnen. Dat moet ook, want komend weekend treffen we Ulu Spor uit Zwolle, voor ons een onbekende tegenstander.”

Het was al snel duidelijk dat Wapserveen naar Steenwijkerwold was gekomen om de eerste tegentreffer zo lang mogelijk uit te stellen, om vervolgens de onafwendbare nederlaag zo klein mogelijk te houden. De thuisspelende verdediging kon zich hoofdzakelijk bezig houden met het opvangen van weggetrapte ballen, om vervolgens een nieuwe aanval op te bouwen. Het was hoofdzakelijk eenrichtingverkeer richting het doel van Iwan Klaver, maar deze wist zijn doel in het volle strafschopgebied toch nog een klein kwartiertje schoon te houden. Toen leidde een lastig schot van Joost Dolstra de openingstreffer in. Klaver stompte de bal weg, maar leverde de bal daarbij in bij Wilko Vroege, die onhoudbaar uithaalde: 1-0. Leon Kerstma knalde nog tegen de lat, waarna Klaver veel moeite had met een lastig schot van Jhonno Westerbeek. Wilco Stevens tilde de stand naar 2-0. Een vrije schop voor de gasten leverde enig gevaar op voor de thuisclub. Remco Everts pompte de bal voor het doel van Gerwin Bosscha, maar de kopbal van Karst Westerhof ging voorlangs. Op slag van rust werd het kwartet nog vol gemaakt. Jhonno Westerbeek tekende voor de 3-0 en de 4-0.

Na de thee slaagde Wapserveen er in om de Steenwijkerwoldse doelpuntenmachine enigszins in te tomen. Te vaak was het te druk in het strafschopgebied, zodat er dikwijls net weer een teentje of een voet dwars gezet kon worden. Toch slaagde Brent Smit er in om de “5” op het scorebord te toveren. Hij kreeg ruim dertig meter van het doel even te veel ruimte, en krulde de bal met een fraaie boog precies in de kruising: 5-0. Aan de andere kant kwam Remco Everts uit een hoekschop van Martijn Doeven nog tot een goedgerichte kopbal, maar Bosscha redde. Nadat een schot van Erwin Kok tijdig werd geblokkeerd zorgde Kerstma voor de 6-0 eindstand door de terugspringende bal met veel effect achter Klaver te deponeren.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Maarten Blaauw (46e Brent Smit), Niels Bramsen, Peter Dekker, Erik Groen (71e Gerjan van der Hoogen), Bram Gorter, Wilko Vroege (46e Erwin Kok), Joost Dolstra, Wilco Stevens, Leon Kerstma, Jhonno Westerbeek.