Steenwijkerwold het meest tevreden met 1-1 tegen Ruinen

9 april 2018 Bert Winters

Het sterke Ruinen, dat nog op drie fronten strijdt voor promotie, liet op een zonnig sportpark Steenwijkerwold twee punten liggen. De thuisclub werd gegeseld door enkele blessures en andere afwezigen, en moest lijdzaam toezien hoe de gasten bijna de gehele wedstrijd het betere spel opvoerden. De thuisclub had geluk dat de bezoekers teveel kansen lieten liggen, terwijl doelman Gerwin Bosscha ook nog eens in bloedvorm verkeerde. Dat de ruststand met 0-0 aanbrak was dan ook voor een belangrijk gedeelte zijn verdienste. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisclub maakten de gasten in de slotfase toch nog verdiend gelijk: 1-1.

Dat Bosscha na afloop als “man van de wedstrijd” de bloemen kreeg was voor niemand een verrassing. Hij leek deze middag niet te passeren, en hoewel hij een paar dagen grieperig thuis zat en nog niet helemaal fit was voorkwam hij een mogelijk onoverbrugbare achterstand met de pauze. “Als hij altijd zo reageert op een griepje mag hij nog wel een paar keer een koutje vatten”, grapte trainer Gerrie Schouwenaar na afloop.

In de eerste helft lag het initiatief hoofdzakelijk bij de gasten, die ook enkele prima kansen creëerden. Jurgen Hoorn stuitte op Bosscha en na een prima dieptepass van Arno Kreulen kon Wouter Prins alleen op de doelman af. Op het beslissende moment speelde hij de bal te ver voor zich uit, zodat er tijdig kon worden ingegrepen. Bram Snoeken kopte nog een keer naast het doel, en na een mislukte ingreep van Wilko Vroege leek Anthal Horlings te profiteren, maar Bosscha stond weer paraat. Steenwijkerwold was intussen eenmaal dichtbij een treffer geweest, maar uit een vrije trap van Vroege kopte Kor Westerveen over de lat.

Na de thee leek Steenwijkerwold snel een voorsprong te gaan nemen, maar Erik Mosterman, de diepte in gestuurd door Erwin Kok, schoof de bal rakelings voorlangs. Aan de andere kant leek Jurjen Kleiker simpel te scoren, maar van dichtbij vond ook hij niet de juiste richting. Na een uur spelen nam de thuisclub een 1-0 voorsprong. Jhonno Westerbeek werd net buiten de zestien neergelegd, en arbiter Vree Egberts besloot tot een vrije schop. De muur was van inferieure kwaliteit, en Vroege mikte de bal door een gapend gat. Doelman Marnick Pinxterhuis was kansloos. Ruinen had nog een half uur om iets aan deze onverwachte ontwikkeling te doen en trok weer ten aanval. Methijn Pinxterhuis loste een diagonaal schot, maar de bal zoefde langs de kruising. Met nog tien minuten te gaan zwichtte de thuisclub onder de druk. De bal wilde niet weg, en uiteindelijk mikte Kleiker van dichtbij raak: 1-1. De rood-zwarten gaven nog even gas, maar Westerveen kon een voorzet van Jhonno Westerbeek net niet de goede richting geven. Een domme actie van Dennis Broekman leidde in de laatste minuten tot een man-mindersituatie voor de blauw-witten. De elleboog tegen het hoofd van Remko Hartkamp was een dissonant in deze sportieve wedstrijd en was arbiter Vree Egberts niet ontgaan. Ruinen bleef desondanks de laatste minuten wel drukken, maar tot treffers kwam het niet meer. Steenwijkerwold kreeg nog wel een mogelijkheid toen Christian de Lange werd neergelegd, maar deze keer verdween het bekeken balletje uit de toegekende vrije schop net naast het doel. Het bleef dus bij 1-1.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Maarten Blaauw, Wilko Vroege, Remko Hartkamp, Peter Dekker, Raymon Westerbeek (80e Christian de Lange), Brent Smit (70e Tonnie Plat), Jhonno Westerbeek, Kor Westerveen, Erwin Kok, Erik Mosterman.