Steenwijk deze keer slagvaardiger dan Steenwijkerwold: 3-1

11 maart 2019 Bert Winters

Steenwijkerwold heeft de vorm van voor de winterstop nog niet weer te pakken. Deze keer trok de ploeg bij Steenwijk met 3-1 aan het kortste eind. De beginfase was nog wel voor de bezoekers, maar veel veelbelovende situaties werden niet goed uitgespeeld. Steenwijk was wat dat betreft slagvaardiger en hield de drie punten thuis. Daardoor zijn er nog vijf ploegen die strijden om de bovenste plaats(en). De Blesse staat er het best voor: drie punten los.

Aanvankelijk waren de bezoekers de betere partij, en al na een minuut was er een enorme kans op 0-1. Wilco Stevens stuurde Maarten Blaauw de ruimte in, die op zijn beurt Erik Mosterman op maat bediende. Deze raakte de bal echter verkeerd, zodat doelman Gerwin de Groot simpel kon oprapen. Het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Wessel Busscher werd oor Wilko Vroege tegen de grond gewerkt, en dat betekende een strafschop, die door Sander Bolks hoog tegen het nylon werd geknald: 1-0. Een kwartier later was de stand ook al weer in evenwicht. Willem Busscher pakte de solerende Peter Dekker te stevig aan en weer kwam het leer op de kalkstip. Vroege tekende voor de 1-1. Steenwijk verdedigde goed, en had in Wessel Busscher een altijd aanspeelbaar punt op het middenveld, dat ook niet te beroerd was om in de punt van de aanval op te duiken. Door zo’n actie ontstond vlak voor de pauze ook de 2-1 voorsprong voor de thuisclub. Busscher soleerde langs Blaauw, waarna de voorzet door Yannick Wagteveld bij de eerste paal werd binnengetikt.

Na de thee slaagden de gasten er niet in om tot de gelijkmaker te komen. Steenwijk verdedigde de voorsprong met veel inzet. Een schot van Leon Kerstma werd net op tijd geblokt door Sander Bolks, en een lastige schuiver van Brent Smit werd prima door De Groot gekeerd. Aan de andere kant besliste Robert van der Ley de wedstrijd door uit een hoekschop van Menno van Dam ongehinderd raak te koppen: 3-1. Pogingen van de gasten om nog iets terug te doen strandden in de stugge defensie. Doelman De Groot had veel moeite met een vrije schop van Vroege. Hij moest de bal loslaten, maar Stevens mikte in de herkansing uit een moeilijke hoek in het zijnet. De 3-1 op het scorebord kwam tot het eindsignaal van de prima leidende arbiter Achttien uit Jubbega verder niet meer in gevaar.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Maarten Blaauw, Niels Bramsen, Peter Dekker, Ian Los, Leon Kerstma, Erwin Kok (84e Erik Groen) , Wilko Vroege (72e Brent Smit), Wilco Stevens, Joost Dolstra (50e Mitchell Mosterman), Erik Mosterman.