“Ons Tweede” uit tegen Ruunerwold

6 november 2018 Bert Winters

Vandaag 4 november mochten we uit naar Ruinerwold afgekort ’t Wold. Dus eigenlijk was het vandaag ’t Wold tegen ’t Wold. Best verwarrend en zo begon de wedstrijd eigenlijk ook om 10:00. Voor de tweede keer dit seizoen kwam namelijk de aangewezen scheids niet opdagen en moesten we in de waterkou wachten op een clubheld van Ruinerwold die dit probleem uit de wereld hielp. Deze man floot overigens zeer goed, chapeau!

In het begin van de wedstrijd schommelde het spel op en neer, maar dit kwam met name door veel balverlies en slordigheden aan beide kanten. Het duurde dan ook tot de 20e minuut voordat Erik met een kopbal de eerste kans kreeg. Vanuit dit kleine offensief kreeg Steenwijkerwold de wedstrijd meer en meer onder controle en wist Joep na een bekeken dieptebal de keeper te passeren en de bal in het doel te schuiven, 0-1. Hierna wisten we nog een aantal goede kansen te creeren, maar geen goal te maken. Helaas viel iets voor rust Erik uit met een blessure en werd vervangen door een sterk spelende Jasper.

In de pauze gaf trainer Willem aan iets meer in te zakken, zodat het geheel compacter werd en het counterende Ruinerwold minder gevaarlijk zou worden. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad werd Ruinerwold minder gevaarlijk en konden wij effectiever aanvallen. Na een lange Dumfriesachtige rush langs de zijkant wist Remko dan ook de 0-2 te maken. Hierna was eigenlijk de wedstrijd gespeeld, maar door een onsportief duel/ duw viel Raymond met een ernstige knieblessure nog uit. Namens het 2e veel sterkte bij een succesvol herstel, de appels en bananen komen jou kant op 😉.

Door deze overwinning, mede tot stand gekomen door het felle aanmoedigen van een aantal trouwe supporters en staf, hebben we de aansluiting gehouden bij de top! Zondag 11-11 om 12:00 mogen we aantreden  op ons eigen sportpark tegen SC Emmerloord. Hopenlijk zien wij dan ook u als trouwe vriend(in) van het team daar!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-

(Bert Winters heeft het bovenstaande wel geplaatst, maar is niet de schrijver)