“Ons Tweede” tegen Twedo.

9 oktober 2018 Bert Winters

Vandaag 7 oktober mochten we thuis aantreden tegen koploper Twedo. Het was jammer dat gebroeders Brian en Ian Los vandaag niet met ons meespeelden, want Twedo staat voor Sportvereniging Tweelingdorp, dus dat zou enigszins toepasselijk zijn geweest.

Kijkend naar de wedstrijd had Twedo waarschijnlijk een iets andere wedstrijd verwacht. Met een grote bus vol gepakt met HJ kwam deze blauw witte brigade ons sportpark opgereden. Ook de warming-up zag er veel belovend uit. In met name de eerste 10 minten liet Twedo, zeer goed voetbal zien, maar waar onze defensie opnieuw zeer sterk verdedigende was dit een optisch overwicht zonder veel rendement. Kijkend naar onze middelste en voorste linie, wisten we bij de eerste kansen direct een doelpunt te zetten 1-0 (door Joost). Nog geen drie minuten later wist Hercules (Erik) de score naar 2-0 te tillen en nog voor rust maakte Joost zijn 2e van de middag, 3-0.

In de pauze hield Willem iedereen scherp, zodat we ook de 2e helft goed zouden beginnen. Dit gebeurde ook en Joost wist al snel na een mooie solo zijn derde van de middag te maken 4-0. Toen Kor nog geen 2 minuten later de 5-0 maakte vond Steenwijkerwold het wel genoeg en werd er meer en meer ingezakt en kreeg Twedo meer ruimte en helaas na een overtreding in de 16, een strafschop. Onze Buffon (Rik) wist opnieuw (vorige week bij DIO ook) een penalty te stoppen, waardoor het 5-0 bleef. In de 72e minuut van de wedstrijd counterde Steenwijkerwold nog naar de 6-0, wat de 4e goal van Joost was en toen was de koek op. Niet veel later floot de goed leidende arbiter af. Al met al een goede wedstrijd en een nog mooiere uitslag.

Komend weekend mogen we afreizen naar Erica. Ik wil de begeleiding en de vele supporters bedanken voor het aanmoedigen en tot komende zondag op Erica!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-

(Bert Winters heeft het bovenstaande wel geplaatst, maar is niet de schrijver)