“Ons Tweede” op en over Erica

18 oktober 2018 Bert Winters

Vandaag 14 oktober mochten we uit naar Erica. Dit dorp is met name bekend van de band SKIK bestaande uit o.a. zanger/ gitarist Daniel Lohues. Omdat we al om 10:00 moesten voetballen en daarom al om 08:15 van ons sportpark dienden te vertrekken konden we niet zoals deze band altijd zingt Op fietse.

Na een lange reis (met name snelweg richting onze Duitse Oosterburen, die we de avond daarvoor met 3-0 hebben ingemaakt 😉 kwamen we op Erica aan. Na een pittige vorm van ochtendgymnastiek en een speech van Willem waren we klaar voor de wedstrijd. Helaas werd er toen gemeld dat de scheids niet aanwezig was. Na enig overleg en met een goedkeurend knikje van Marco werd besloten dat één van de spelers van Erica zou gaan fluiten. Dus uiteindelijk mochten we om 10:15 starten.

Van meet af aan was te zien dat Erica een ervaren ploeg is, met zelfs een oud eredivise speler Antoine van der Linden in de gelederen. Met simpel maar doeltreffend spel wisten ze veelvuldig onze verdediging het moeilijk te maken en na een onoplettend moment kreeg Erica een strapschop in de 37e minuut. Helaas kond Rik de penalty deze keer niet keren en maakte Erica de 1-0. Wat ons toen opviel was dat Erica met name lekker wilde voetballen, dus veranderden we van strategie en zijn we volop druk gaan zetten. Met name het kort op de bal zitten leverde ons meer en meer balbezit op en na een afgeslagen voorzet wist Klaas Jan met een bekeken volley in de 41e minuut gelijk te maken. In de pauze voelden en vertelden we elkaar dat er meer inzat en met dezelfde portie energie en wilskracht zouden we dit toch moeten kunnen winnen.

De 2e helft begonnen verliep dit iets anders en maakte Erica na een fout bij ons de 2-1. Gelukkig was een ieder overtuigd van ons strijdplan en met veel druk op de bal bleven wij aanvallend kansen creëren. Onze jongeling Joep wist dan ook na een uitbraak zijn directe tegenstander (kon wat betreft leeftijd zijn vader zijn) eruit te lopen en beheerst de 2-2 te scoren in de 58e minuut. Toen even later de langste binnen ons team, Jasper, ook nog de 2-3 wist binnen te koppen stonden we eindelijk voor. Het laatste half uur van de wedstrijd bestond verder met name uit het verdedigen van de voorsprong en Remko wist tegen het eind van de wedstrijd met een omhaal nog een bal van de lijn te halen.

Door deze overwinning zijn we geklommen naar plek 3! Komend weekend hebben we geen competitie wedstrijd. Ik wil de begeleiding en toeschouwer (vriendin van Klaas Jan) bedanken voor het aanmoedigen. Zondag 28-10 om 12:00 mogen we aantreden  op ons eigen sportpark tegen Protos uit Coevorden. Hopenlijk zien wij dan ook u als trouwe lezer daar!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-

(Bert Winters heeft het bovenstaande wel geplaatst, maar is niet de schrijver)