“Ons Tweede” en de wedstrijd tegen en in Easterwâlde

2 oktober 2018 Bert Winters

Vandaag 30 september mochten we aantreden tegen DIO (Door Inspanning Ontspanning) Oosterwolde. In deze plaats in Friesland wonen ongeveer 10.000 mensen wat ongeveer 5x de populatie van Steenwijkerwold is.

Aangekomen op deze vroege ochtend, mochten we om 10:00 spelen op het hoofdveld van DIO. Het was bewonderingswaardig te zien hoe goed het veld was, echt een biljartlaken. Dus hier konden we onze voetbalkunsten vertonen. Na een goede warming-up en een speech van onze trainer begonnen we afwachtend op onze kansen, maar geconcentreerd aan de wedstrijd. Onze defensie met Martin en Bram in het hart stond als een huis en er werden dan ook amper kansen weggegven. Gedurende de eerste helft wist Steenwijkerwold meer en meer de wedstrijd in het voordeel te kantelen en toen Erik na een dieptepass als American Football speler door de defensie sneed maakte hij de 0-1. Nog geen 10 minuten later wist hij op een identieke manier te scoren en stond ons Wold met 0-2 voor bij rust.

Na de thee was Oosterwolde bekend geraakt met onze manier van spelen en werd er zeer stevig (soms te) op onze spits verdedigd. Daarnaast hadden ze duidelijk een donderpreek gehad en begonnen ze gelijk met een 1 op 1 taktiek, waar Steenwijkerwold de geboden ruimte niet kon bentutten, werd DIO steeds gevaarlijker en kregen ze na een onoplettend momentje en een overtreding een strafschop. Gelukkig wist Rik deze te keren, maar in de daarop volgende aanval maakte DIO wel een goal 1-2. In het verdere verloop van de 2e helft werd de wedstrijd grimmiger en moesten helaas 2 van onze spelers met een blessure naar de kant. Verder hadden we niet echt een antwoord op de aanvalsdrift van DIO en wisten ze uit een vrije trap 2-2 te maken. Even na de gelijkmaker floot de scheids af, helaas konden we de drie punten niet vasthouden, maar gezien het totale spelbeeld  was een 2-2 uitslag terecht.

Komend weekend ontvangen wij de koploper Twedo uit Veenoord. Ik wil de begeleiding en alle supporters bedanken voor het aanmoedigen en tot komende zondag om 12:00!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-

(Bert Winters heeft het bovenstaande wel geplaatst, maar is niet de schrijver)