“Ons Tweede” en de match tegen Raptim

30 november 2018 Bert Winters

Vandaag 25 november de topper tegen het in 1932 opgerichte Raptim uit Coevorden. Op de ranglijst staat “Ons Tweede” bovenaan aan, maar kijkend naar de verliespunten dan heeft Raptim er minder, dus zaak om deze wedstrijd met een succes af te sluiten.

Op deze waterkoude dag begon de wedstrijd onder leiding van arbiter Bruins om 12:00 stipt. Het was direct al waar te nemen dat onze tegenstander goed kon voetballen en het positiespel onder de knie heeft. Er was dan ook veel druk op het doel van Steenwijkerwold. Zowel de verdediging als keeper Rik werd veel op de proef gesteld. Gelukkig wisten we tegen het eind van de eerste helft ook een aantal kansen te creëren waarbij Joep de grootste kreeg. Met 0-0 werd de rust bereikt.

Na de pauze leek het wel of Steenwijkerwold toch iets meer conditie had dan de tegenstander en wist ons team meer en meer naar voren te voetballen. En kwamen toen ook meer kansen van Joep, Erik en Remko. Helaas wist Raptim aan de andere kant bij een counter de 0-1 te maken. Dit was voor trainer Willem het teken om “De Brandweer” erin te zetten oftwel Christiaan. Met een goede portie inzet wist hij het vuur te ontsteken en na het neertrekken van Christiaan net buiten de zestien kregen wij een vrije trap en de aanvoerder van Raptim mocht met rood naar de kant. De vrije trap werd opgeëist door Henk Jan en deze wist de bal feilloos in de hoek te schieten 1-1. Met nog een paar minuten op de klok ging Steenwijkerwold in een nog hogere versnelling om de winnende treffer te maken, dit lukt helaas niet. 1-1 was dan ook de eindstand. Al met al een prima resultaat en door de resultaten van onze concurrenten kunnen we stellen dat we nog steeds bovenaan staan.

Komende zondag gaan we richting Dedemsvaart waar we om 10:30 mogen spelen.

Namens het team wil ik de vele knappe supporters, begeleiding en staf bedanken!!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-