“Ons Tweede” en de Derby tegen FC Oldemarkt

17 september 2018 Bert Winters

Vandaag 17 september 2018 mochten we aantreden tegen FC Oldemarkt. Ook deze wedstrijd was onderdeel van de bekerwedstrijden. Waar Oldemarkt in de buurt ligt wordt dit ook wel een Derby genoemd, maar wat betekent dit nu eigenlijk. Na enig onderzoek op wikipedia betekent het woord Derby het volgende: In de sport is een Derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. De oorspronkelijke uitspraak is darbi, maar in het Nederlands taalgebied wordt ook de uitspraak derbi of durbi gebruikt. Deze wedstrijden hebben een speciale naam gekregen omdat ze meestal extra beladen zijn.

Om 12:00 mochten we aftrappen en al meteen was te zien waar Steenwijkerwold voor gekomen was en dat was winst. Menig aanval werd uitgevoerd en de eerste helft wisten dan ook Erik en Mitchell te scoren. Helaas werden er ook een legio kansen niet benut en werd de rust met een voorsprong van 2 doelpunten bereikt. In de 2e helft had trainer Willem een aantal wisselingen doorgevoerd. Waar het niveau van de selectie hoog is, was er geen verschil te zien en konden we naar hartelust blijven aanvallen. De score werd dan ook uitgebreid door Remko, Joep en Kor, oftewel 0-6. Na een heel sociaal moment (om in de woorden van kijkend 1ste elftal trainer Jan Sietse te blijven) kon Oldemarkt een eretreffer maken. Daarna gingen we lekker verder en maakten Joep (hij scoorde deze middag 4x!!!!) en Raymond nog een aantal “late” treffers. Toen vond de scheids het genoeg en floot hij af, eindstand 1-9 in het voordeel van Steenwijkerwold.

Komend weekend mogen we thuis aantreden tegen WKE. Ik wil de begeleiding en alle supporters bedanken voor het aanmoedigen, ik heb zeker een 30 toeschouwers geteld (gedurende de wedstrijd had ik hier tijd voor), dus het zou mooi zijn als we deze mooie mensen komend weekend weer mogen zien!

Met vriendelijke groet,

-Wij zijn het Tweede-

(Bert Winters heeft het bovenstaande wel geplaatst, maar is niet de schrijver)