Hattrick Joep Kranendonk bezorgt A1 grote zege op Pesse

Hattrick Joep Kranendonk bezorgt A1 grote zege op Pesse
8 april 2018 Wessel Bijl

Voorafgaand aan het duel tussen Pesse A1 en Steenwijkerwold A1 hadden beide elftallen hetzelfde puntenaantal, maar op het veld zat er een groot krachtsverschil tussen de teams. Voor het eerst dit jaar kon Steenwijkerwold aantreden met de hele selectie, want geen van de veertien spelers had een blessure of was geschorst.

Al binnen twee minuten stond de uitploeg met 0-1 voor. Na een voorzet vanaf de zijkant ging Jasper Munsterman het duel aan met de keeper van Pesse, en doordat Munsterman dit won kon Joep Kranendonk de bal simpel in de rechterhoek schuiven. Niet lang hierna kon Kranendonk door de slecht staande defensie van Pesse komen en ging één op één met de keeper. De spits ronde dit koelbloedig af bezorgde Steenwijkerwold een snelle voorsprong. De ploeg van trainer Ter Horst nam geen gas terug en kwam na een voorzet van Niels Verouden en de afronding van Joep Kranendonk zelfs op een 0-3 voorsprong. Dit betekende natuurlijk dat de spits zijn derde treffer van de middag had gemaakt en dus de eerste hattrick van het seizoen op zijn naam kon zetten.

Na deze sterke fase van twintig minuten sloop er wat irritatie in de ploeg en dat resulteerde in minder voetbal en voor Pesse de kans om mee te kunnen voetballen. Tot grote kansen voor de thuisploeg leidde dit echter niet. Eén keer werd die ploeg gevaarlijk. Na foutjes van Sander Wijdenes en doelman Stijn Blum kon de spits van Pesse de bal onderscheppen. Gelukkig plukte Blum de bal weer van diens voeten af waardoor er geen schot op doel geproduceerd kon worden. De ruststand was hierdoor 0-3.

Na rust pikte Steenwijkerwold de draad uit de eerste twintig minuten weer op waardoor Jorni Wesselink ook op het scoreformulier kwam. Na een steekpass besloot de doelman van Pesse om uit zijn zestien te komen om de bal weg te rossen, Wesselink was echter eerder bij de bal waardoor hij deze om de doelman heen kon spelen en in een volley hoog in de rechterhoek plaatste. Hierna deed de thuisploeg ook wat terug. Na een diepe bal wilde doelman Blum laatste man Ian Los een handje helpen door uit te komen en de bal weg te werken. Helaas belandde deze trap tegen de spits van Pesse waardoor de bal in het Woldse doel hobbelde. Vervolgens liet Ian Los het hierbij niet zitten en besloot van achter uit op te komen met de bal. Op een meter of 25 van het doel haalde hij uit en deze pegel kwam vlak onder de lat tegen de touwen aan. Vlak voor tijd dacht een verdediger van Pesse een hoge bal simpel terug te schieten, deze raakte hij alleen zo verkeerd dat hij hem over zijn eigen doelman heen en in het eigen doel schoot. Dit resulteerde in een 1-6 eindstand. Komende dinsdag gaat de A1 op bezoek bij VHK in Sint Jansklooster om 18:45.

opstelling: Stijn Blum (K), Niels Vlierman, Ian Los, Sander Wijdenes (C), Rik Buiter, Justin Spitzen, Mark Vromans, Jasper Munsterman, Jorni Wesselink, Niels Verouden, Joep Kranendonk

Wissels: Brian Los, Tim er Schure, Jorik Ouwekerk

staf: Remko ter Horst, Christian de Lange, Bas Helweg