BEW in slotfase onderuit tegen Steenwijkerwold: 0-2

16 april 2018 Bert Winters

Het treffen tussen BEW en Steenwijkerwold in Vledder kon de toeschouwers maar matig boeien. Blauw En Wit hield in een rommelige wedstrijd lange tijd stand, maar moest in het laatste kwartier toch twee keer buigen: 0-2.

Enkele supporters uit Steenwijkerwold hadden de reis naar Vledder per fiets ondernomen. “De heenreis was prachtig, de terugreis iets minder, en de tijd daar tussenin moeten we maar snel vergeten”, aldus een sportieve aanhanger.

De gasten startten veelbelovend. Peter Dekker besloot een solo met een daverend schot tegen de lat, waarna Brent Smit de terugspringende bal van dichtbij naast kopte. Jhonno Westerbeek mikte vanaf de rand van de “zestien” rakelings naast de kooi van doelman Hylke Kemkers, die zou uitgroeien tot de beste man van de thuisclub. Hiermee leek het rood-zwarte kruit overigens ook verschoten. Het spel werd slordiger en de blauw-witten trokken af en toe brutaal ten aanval. Kaz Stam en Daan Pit stichtten nogal eens onrust in de defensie van de tegenstander, maar Maarten Blauw en Wilko Vroege hadden het centrum aardig onder controle. De echte grote problemen bleven doelman Gerwin Bosscha bespaard. De beste kansen waren voor de bezoekers. Zo knalde Vroege uit een vrije schop via de voet van Ramon Wink en de doelpaal naast, en verder was Kemkers de baas in zijn doelgebied. Voor de pauze waren er geen treffers te bewonderen: 0-0

Na de thee werd het niveau van voor de onderbreking onverdroten voortgezet. Beide ploegen leken te wedijveren in balverlies en dat levert vaak kansen op voor de tegenstander. Naar mate het tweede bedrijf vorderde nam het overwicht van de bezoekers wel steeds meer toe en Remko Hartkamp stelde Brent Smit in staat om een goede voorzet af te leveren naar Jhonno Westerbeek, maar die kopte in kansrijke positie over. Uit een vrije trap van Vroege kopte Kor Westerveen te zwak in en even later stuitte de bal bij een indraaiende voorzet van Smit terug in het veld. BEW counterde af en toe nog wel, maar kon niet profiteren van de ruimte die het aandringende Steenwijkerwold weggaf. Het inbrengen van Christian de Lange en Joost Dolstra zorgde voor extra aanvallende en creatieve impulsen, en dat was teveel voor de keihard werkende, maar inmiddels leeggespeelde thuisclub. Die slaagde er nog eenmaal in om tot een goede kans te komen, maar de voorzet van Pit werd door Stam ver over geschoten. Daarna brak Steenwijkerwold de weerstand van de opponent. Doelman Kemkers moest tien minuten voor het einde wel capituleren bij de lob in de kruising van Christian de Lange. Toen vijf minuten later Westerveen de 0-2 op het scorebord bracht was de wedstrijd wel gespeeld. Vooral ook omdat Harald Janson, die in de eerste helft al geel had opgelopen, na een stevige ingreep zijn tweede gele prent gepresenteerd kreeg. Scheidsrechter Al Alawi leek het aanvankelijk bij een vermaning te willen laten, maar toen Janson weigerde bij de arbiter op het matje te komen kwam dan toch nog de kaart uit de borstzak. Doelman Kemkers voorkwam nog de 0-3 door een projectiel van Dolstra onder de lat vandaan te ranselen.

Steenwijkerwoldtrainer Gerrrie Schouwenaar slaagde er in om de wedstrijd in acht woorden samen te vatten: “We hebben slecht gevoetbald, maar wel terecht gewonnen”.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Wilko Vroege, Maarten Blaauw, Remko Hartkamp, Peter Dekker, Raymon Westerbeek, Erwin Kok (68e Christian de Lange), Kor Westerveen, Brent Smit, Jhonno Westerbeek (68e Joost Dolstra), Erik Mosterman,