A1 verpulvert Langweer

13 mei 2018 Wessel Bijl

Met nog drie wedstrijden voor de boeg stijgen de zenuwen bij SV Steenwijkerwold A1. Afgelopen zaterdag kwam de nummer zes van de ranglijst op bezoek: Langweer.

Zonder aanvoerder Sander Wijdenes werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Bouma. Direct bleek dat de thuisploeg het betere spel had. De eerste grote kans ontstond na ongeveer een kwartier. Tim ter Schure kwam één op één met de keeper, maar schoot niet zuiver genoeg in, waardoor het geen doelpunt opleverde. Na 25 minuten maakte Justin Spitzen met zijn knie de 1-0, nadat Ian Los de bal uit een corner half verlengde kon de middenvelder van dichtbij binnen tikken. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Ian Los wilde een vrije trap van rond de middellijn voorzetten. De prutsende keeper van Langweer kon de voorzet makkelijk vangen, maar stompte deze in eigen doel.

Steenwijkerwold drukte door en kwam ook op 3-0. Een afvallende bal viel op de rand van de zestien waar Justin Spitzen de bal in de verre hoek schoof. Vervolgens maakte Jorik Ouwerkerk zijn eerste goal van het seizoen. Van dichtbij volleyde hij de bal tegen de touwen. De 5-0 kwam op naam van Joep Kranendonk die, na een steekpass, de bal over de uitkomende doelman heen lobde.

Na rust deed de thuisploeg het wat rustiger aan waardoor er niet veel kansen meer waren. Wel viel er een zesde doelpunt. Na een mooie aanval kon Tim ter Schure de bal vanuit de lucht in het doel schieten. Het slotakkoord was voor Jasper Munsterman, na een wijfelend optreden van de verdediging en de keeper schoot hij van dichtbij raak.

Volgende week staat de kraker tegen koploper De Weide op het programma. Om 14:00 uur zal de A1 proberen om de koppositie te bemachtigen.

Opstelling: Stijn Blum(K), Rik Buiter, Brian Los , Ian Los, Niels Vlierman, Justin Spitzen, Mark Vromans, Niels Verouden, Jorni Wesselink, Tim ter Schure, Jorik Ouwerkerk

Wissels: Joep Kranendonk, Jasper Munsterman, Stefan Bouma

Staf: Remko ter Horst, Christian de Lange, Bas Helweg